Tipuri de autocolant

printbanner

Autocolantul este un afis fabricat din PVC sau din plastic, cu o parte colorata si una cu lipici. Uneori aceste doua parti sunt de fapt una singura, in felul acest autocolantul se lipeste pe interior, cu partea colorata spre exterior. Pe scurt, autocolantul este bannerul pentru ferestre, insa poate fi folosit si pentru orice alta suprafata lucioasa si aderenta, cum sunt capotele masinilor spre exemplu.

DeskExista cel putin doua feluri de autocolant, in functie de opacitatea sa. Astfel avem autocolantul clasic, prin care nu se vede nici din interior spre exterior si nici invers. Acesta este potrivit pentru spatiile necomerciale, in special daca vorbim de autobuze sau tramvaie. Acest tip de autocolant pastreaza interiorul umbros, fara posibilitatea de a vedea in exterior. Cu siguranta ati vazut genul acesta de autocolant in mijloacele de transport in comun.

Un alt tip de autocolant, relativ nou este cel  one way view, adica cu vedere unidirectionala. Se refera la autocolantul imprimat pe un material din straturi cu perforatii. Aceste straturi permit ca in exterior autocolantul sa reprezinte firma, dar sa nu se poata vedea nimic in interior, in timp ce din interior efectul va fi cel de umbrire, insa vizibilitatea nu este afectata cu nimic.

Acest tip de autocolant este ideal pentru banci sau alte institutii care au ferestre la parter. In felul acesta, interiorul este ferit de priviri indiscrete, fara sa intunece incinta. Veti vedea acest tip de autocolant si in mijloacele de transport in comun, acolo unde se doreste efectul de umbrire pe timp de vara.

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *